ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΡΙΝΘΟ - ΝΑΥΠΛΙΟ - ΤΡΙΠΟΛΗ - ΒΑΣΤΑ - ΑΘΗΝΑ - ΑΝΔΡΟ - ΤΗΝΟ - ΕΥΒΟΙA

€635


Αναχωρήσεις: 17/8/2021, 24/8/2021, 28/9/2021

1η Μέρα: Λάρνακα - Κόριθνο - Αγ. Θεοδώρα - Τρίπολη
Συγκέντρωση των επιβατών στις 07:30 το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση στις 09:30 για Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση σε πολυτελές λεωφορείο και αρχίζουμε μια πανέμορφη διαδρομή για να γνωρίσου- με πόλεις και χωριά με προσκυνήματα και αξιοθέατα της Ελλάδος. Πρώτη μας επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου στη Μάνδρα Αττικής. Ακο- λούθως στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για να θαυ- μάσουμε το τεχνητό κανάλι που συνδέει το Σαρωνικό με το Ιόνιο Πέλαγος. Μετά συνεχίζουμε για το ορεινό χωριό Βάστα που είναι απλωμένο αμφιθεατρικά σε κα- ταπράσινη βουνοπλαγιά με βελανιδιές, πλατάνια και κυπαρίσσια για να δούμε το Βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας του 10ου αιώνα. Από την στέγη του προβάλλουν 17 τεράστια δέντρα και από τα θεμέλια του αναβλύζει νερό. Σύμφωνα με την παράδοση όταν μαρτύρησε η Αγία Θεοδώρα, ζήτησε από το Θεό το σώμα της να γίνει ναός (σημερινό εκκλησάκι),τα μαλ- λιά της δένδρα (πάνω από το εκκλησάκι)και το αίμα της πηγή με νερό (αναβλύζει από τα θεμέλια της εκ- κλησίας). Μετά θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσουμε στην Τρίπολη. Τακτοποίηση και χρόνος για βόλτα και για επίσκεψη στην πλατεία του Άρεως με τις παραδοσιακές ταβέρνες και άλλα αξιοθέτα της πόλης.

2η Μέρα: Παναγία Μαλεβή - Ναύπλιο - Όσιο Πατά- πιο - Χαλκίδα
Πρόγευμα και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβής που υπάρχει η θαυ- ματουργική εικόνα από τις 70, που ζωγράφισε ο Ευαγ- γελιστής Λουκάς. Από το 1964 αναβλύζει Άγιο Μύρο, χάρη στο οποίο πολλοί ασθενείς θεραπεύονται. Μετά συνεχίζουμε για το ιστορικό Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύ- ουσα της Ελλάδος. Εδώ βρίσκεται το Φρούριο Μπούρ- τζι το παλιό κάστρο στο Παλαμήδι με τις φυλακές του Κολοκοτρώνη, η πλατεία συντάγματος με την πρώτη σχολή ευελπίδων και άλλα αξιοθέατα. Ακολουθεί το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου που βρίσκεται το ολό- σωμο σκήνωμα του. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο ξενοδοχείο στη Χαλκίδα. Διανυκτέρευση στη Χαλκίδα.

3η Μέρα: Άγ. Ιωάννη Ρώσσο - Άγ. Παρθένιο Λαμ- ψάκου - Όσιο Δαυίδ - Αθήνα
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη νήσο Εύβοια. Στάση στην Χαλκίδα για να δούμε το φαινόμενο της παλίρροι- ας και της άμπωτης. Ακολουθεί η Ιερά μονή του Οσίου Παρθενίου Λαμψάκου και Αγίου Ιωάννη Ρώσου που βρίσκεται το ιερό σκήνωμα του. Εδώ θα έχουμε χρόνο για γεύμα και για επίσκεψη στα καταστήματα αναμνη- στικών δώρων. Ακολούθως επίσκεψη στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Ιακώβου του Τσαλίκη. Ακολούθως για τη Ραφήνα. Διανυκτέρευση στη Ραφήνα.

4η Μέρα: Αγ. Μαρίνα - Άγ. Νικόλαο - Άνδρο - Τήνο
Πρόγευμα και αναχώρηση από το λιμάνι της Ραφή- νας για τη νήσο Άνδρο. Φθάνοντας θα επισκεφθού- με το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Μύρων, με την ευωδιάζουσα κάρα του Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις, την Μυρόβλυτη εικόνα της Παναγίας και ιερά λείψανα Αγίων. Ακολουθεί το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας με τη θαυματουργή εικόνα και το Άγιο λείψανο της. Αφού πάρουμε ευλογία και την ευχή του Γέροντα αν είναι στο μοναστήρι θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του νησιού την Χώρα, χρόνος για βόλτα, για επίσκεψη στο μουσείο και για γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια της πόλης. Η συνέχεια μας φέρνει στο λιμάνι της Άνδρου όπου θα πάρουμε το καράβι για το νησί της Μεγαλόχαρης μας Τήνο. Άφιξη, και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στην Τήνο.

5η Μέρα: Παναγία Τήνου - Οσία Πελαγία
Πρόγευμα και επίσκεψη στο ναό της Παναγίας Τήνου (γίνεται καθημερινώς Θεία Λειτουργία και η ακολουθία της Παράκλησης). Ο ναός χτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας με θαυματουργό τρό- πο μετά από όραμα μιας απλής και ταπεινής μοναχής της οσίας Πελαγίας. Ακολουθεί το Κεχροβούνι με το μοναστήρι της οσίας Πελαγίας. Προσκύνημα στην ιερά κάρα, περιήγηση στους ιερούς χώρους, στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής και στην έκθεση εργοχείρων. Επι- στροφή στην πόλη της Τήνου, χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε τις παραλιακές ψαροταβέρνες και να κάνετε τα ψώνια σας σε καταστήματα αναμνηστικών δώρων. Διανυκτέρευση στην Τήνο.

6η Μέρα: Τήνος - Ραφήνα - Λάρνακα
Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο καράβι για το λιμά- νι της Ραφήνας. Γεύμα στις ψαροταβέρνες στο λιμάνι και ακολούθως προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, όπου βρίσκεται το άφθαρτο λείψανο του Αγίου. Στη συνέχεια για το αεροδρόμιο Ελευθέρι

Τιμή συμμετοχής:
€635 κατ’ άτομο (δίκλινο)
€735 κατ’ άτομο (μονόκλινο)
€580 παιδί (στο ίδιο δωμάτιο με δύο ενήλικες)

Στην πιο πάνω τιμή συμπεριλαμβάνονται:
• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα.
• Φόροι αεροδρομίων.
• Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* Τρίπολη, Χαλκί- δα και Ραφήνα και Γ΄ κατηγορίας στην Τήνο.
• Εισιτήριο των φέρρυ μπόουτ για Τήνο, Άνδρο.
• Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζό- μενο λεωφορείο.
• Βαλίτσα 20 κιλά και χειραποσκευή 10 κιλά.
• Έμπειρο συνοδό σε όλη τη διαδρομή.
• Πρόγευμα καθημερινά.
• Φ.Π.Α. και ο φόρος διανυκτέρευσης των ξενοδο- χείω

Η τιμή δεν συμπεριλαμβάνει:
• Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
• Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι είναι προαιρετικό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ.:24661590
Τηλ.:24633601
Φαξ.: 24661588
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διευθυνση

Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου 2
Λειβάδια - Λάρνακα
Κύπρος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
ΜΑΡΙΟΣ ΒΟΣΚΟΥ
Τηλ. 99665498