8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
(Μόνο για άνδρες)

€675

Αναχωρήση: 1 Οκτωβρίου 2020
Επιστροφή: 8 Οκτωβρίου 2020

1η Μέρα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρη- ση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη και αμέσως αναχώρηση για Ουρανούπολη, αφού πρώτα περάσουμε από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή, όπου θα προσκυνήσουμε στο Ναό του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη και στον τάφο του ξακουστού γέροντα Πα- ΐσιου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η Μέρα
Αναχώρηση το πρωί με πλοιάριο για είσοδο στο Άγιο Όρος δια θαλάσσης. Καθοδόν θα γίνουν στάσεις στις εξής Ιερές Μονές: Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου θα προσκηνύσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, ακολούθως της Ιεράς Μονής Διονυσίου όπου εγκαταβιώνουν πλείστοι Κύπριοι μοναχοί με Κύ- πριο ηγούμενο. Ξενάγηση και ξεκούραση στη Μονή. Θα έχουμε την ευλογία να προσκυνήσουμε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, τη Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Ακάθιστου, τον τάφο του Αγίου Νήφωνος Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Διανυκτέρευση στη Μονή.

3η Μέρα
Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Διονυσίου για την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, όπου θα προσκυνήσουμε τα Τίμια Δώρα του Χριστού και τα άγια λείψανα των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θε- ολόγου και Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Διανυκτέρευση στη Μονή.

4η Μέρα
Αναχώρηση από Ιερά Μονή Αγίου Παύλου για το λιμα- νάκι της Δάφνης. Από Δάφνη αναχώρηση με λεωφορείο για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα και στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, όπου βρίσκεται η θαυμα- τουργή εικόνα της Παναγίας της Γερόντισας. Συνεχίζου- με τη διαδρομή μας για την Ιερά Μέγιστη Μονή Βατο- πεδίου τη δεύτερη κατά σειρά μονή του Αγίου Όρους. Τακτοποίηση στους ξενώνες και ξενάγηση στο καθολικό (Παναγία Παραμυθία, Παναγία Βηματάρισσα, Παναγία Εσφαγμένη, Παναγία Αντιφωνήτρια) και πλήθος ιερών λειψάνων μεγάλων Αγίων και Πατέρων της εκκλησίας, όπως και η κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου με άφθαρτο το αυτί του αγίου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και πολλών άλλων. Ξενάγηση στο μουσείο και σκευοφυλάκιο της Μονής. Στο μοναστήρι μονάζουν πολλοί Κύπριοι μοναχοί, με ηγούμενο τον Κύπριο Πανο- σιολογιότατο Αρχ. Εφραίμ Βατοπεδινό.

5η Μέρα
Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Μ. Βατοπεδίου για τις Καρυές όπου θα προσκυνήσουμε στο μεγαλοπρεπή Ναό του Πρωτάτου τη θαυματουργή εικόνα του «ΑΞΙ- ΟΝ ΕΣΤΙ». Περιήγηση στο κτίριο της Ιεράς Κοινότη- τας και στα μικρά υποστατικά- μαγαζιά των Καρυών. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κουλτουμουσίου όπου θα προσκυνήσουμε τη θαυματόβρυτο εικόνα της Φοβέρας Προστασίας ακολούθως σε σειρά μεγάλη Μονή των Ιβή- ρων. Ξενάγηση εντός της Μονής και προσκύνημα της μεγαλοπρεπής θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτίσσης και πλήθος ιερών λειψάνων (μεγάλο τεμάχιο από την κάρα του Αγίου Επιφανίου, Επισκό- που Κύπρου). Αναχώρηση από εκεί δια την Ιερά Μονή Φιλόθεου όπου ευρίσκεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας και ακολούθως για το πρώτο στην τάξη μοναστήρι του Αγίου Όρους, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου θα περάσουμε πρώτα από το Αγίασμα του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου και θα κα- ταλήξουμε στη Μονή όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση σε διάφορα δωμάτια και διανυκτέρευση.

6η Μέρα
Αναχώρηση από το Άγιο Όρος για την Ουρανούπολη και από εκεί για Θεσσαλονίκη. Προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο και ακολούθως τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη.

7η Μέρα
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Βέρμιο. Προσκύ- νημα στο Ιερό Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά. Ακολούθως για τη Νάουσα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο μέσα στον ποταμό Αραπίτσα και ακολούθως για τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας για απογευματι- νό καφέ. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη.

8η Μέρα
Μέρα ελεύθερη για ψώνια. Αργά το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο για την επιστροφή στην Κύπρο.

Τιμή συμμετοχής:
€675 κατ’ άτομο (δίκλινο)
€725 κατ’ άτομο (μονόκλινο - μόνο στα ξενοδοχεία)

Στην πιο πάνω τιμή συμπεριλαμβάνονται:
* Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Θεσσαλονίκη - Λάρνακα.
* Φόροι αεροδρομίου.
* Χειραποσκευή 10 κιλών, μήκος 55 εκ., πλάτος 40 εκ. και ύψος 20 εκ.
* Λεωφορείο από αεροδρόμιο για Ουρανούπολη, Ουρανούπολη - Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη - Αεροδρόμιο.
* Ξενοδοχεία στην Ουρανούπολη και Θεσσαλονίκη με πρόγευμα.
* Διαμονητήριο (VISA) Αγίου Όρους.
* Όλα τα εισιτήρια διακίνησης μέσα στο Άγιο Όρος.

Ελπίζουμε εάν δεν προκύψει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία το πρόγραμμα της εκδρομής να τηρηθεί ακριβώς.

Προσοχή:
* Η δική μας εκδρομή είναι οργανωμένη, πληρωμένα τα πάντα χωρίς να επιβαρυνθείτε τίποτα. Όλα τα έξοδα συμφώνως του προγράμματος (δηλ. πληρωμένες όλες οι μετακινήσεις εντός του Αγίου Όρους).
* Εάν ο ταξιδιώτης θέλει μεγαλύτερη αποσκευή με επιπρόσθετο βάρος, θα επιβαρύνεται το ποσό των €50.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΜΑΡΙΟΣ ΒΟΣΚΟΥ, Τηλ. 99665498

Η εγγραφή γίνεται με την προκαταβολή των €200 και το φωτοαντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ.:24661590
Τηλ.:24633601
Φαξ.: 24661588
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διευθυνση

Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου 2
Λειβάδια - Λάρνακα
Κύπρος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
ΜΑΡΙΟΣ ΒΟΣΚΟΥ
Τηλ. 99665498